dilluns, 20 de març de 2017

LA MEL


Tastets a la fira de la mel de Craspià


La mel a més de ser un edulcorant natural també és un aliment.
Aquest fluid viscós i dolç és utilitzat pels humans des de
temps immemorials per endolcir, com aliment, o com a beguda.


Tastets a la fira de la mel de Craspià




Tastets a la fira de la mel de Craspià

A l’antiguitat,  grecs, romans, celtes normands víkings, i saxons elaboraven l’hidromel, la que és considerada la primera beguda alcohòlica de la humanitat. L’hidromel és el resultat de deixar fermentar aigua amb mel a la que després s’hi afegeixen algunes espècies o fruites, aquesta beguda pot arribar a tenir una gradació alcohòlica de 13 graus.
Tastets a la fira de la mel de Craspià

La mel es un producte natural elaborat per les abelles a partir del nèctar de les flors i els excrements d’alguns insectes i pugons xarrupadors de sàvia d’algunes espècies d’arbres.
La mel natural, és la que no ha estat tractada de manera industrial i per tant no ha estat sotmesa a temperatura, no te cap additiu afegit i pot conservar així totes les seves propietats naturals, ja que molts enzims i antioxidants es fan malbé amb el procés de pasteurització.

©LLuís Serrat/2017